Lin's healthy way of living


Over voeding, ontspanning, mindset en beweging

Lieve jij,


Nummer drie van de inspiratieblog is dit. Ik heb het maar blog genoemd, want het staat tenslotte op mijn site ;-)


Deze keer deel ik mijn favoriete supplement van dit moment, een fijne Zhineng Qigong oefening (de Nederlandse ennnn Engelse versie), een boekentip, een recept en ander nieuws.


Misschien had je het al gehoord, maar Lift Your Energy is verhuisd van .nl naar .net. Je kunt naar de verschillende pagina's via de onderzijde van deze blog. Neem je een kijkje op de rest van de site en laat je mij weten hoe je 'm vindt geworden?


Mocht je vragen hebben of een leuke tip voor mij voor de blog, laag het mij dan weten via onderstaande button. Ik hoor heel graag van je.

Liefs, Lin

Mail mij

Leestip

De Logica van geluk

Mo Gawdat

Ik las dit boek een aantal jaar geleden en het hoort nog steeds tot 1 van mijn "favorieten". Een must read als je het mij vraagt.


Samenvatting: Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische 'dromenfabriek' Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat - telkens weer. Mo's zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden. Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek. Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek.

Field of flowers

Wees met je gedachten waar je bent, anders zul je het merendeel van je leven missen.

In het kader van eerlijk delen deze post. Ik was al een hele tijd niet meer op pad geweest met de mountainbike en ik had er zin in. Eens iets anders dan de sportschool.


Ik deel meestal vooral de leuke dingen, maar het is niet altijd alleen maar leuk natuurlijk. Soms is het ook gewoon ronduit ruk. En omdat ik weet dat ik niet de enige ben, die tegen dit soort dingen aanloopt, wil ik graag delen wat er gebeurde.


Vol goede moed stapte ik op de fiets en al meteen zat ik er niet lekker in, maar ik ben een diesel dus meestal heb ik even tijd nodig om op tempo te komen, in mijn ritme.


Dat ritme kwam niet. Wat wel kwam was pijn. Ik was halverwege toen ik zo’n last kreeg van mijn polsen, dat ik niet zo goed meer wist wat ik moest doen. Lopen was geen optie, maar naar huis bellen om te worden opgehaald vond ik ook al weer zo wat. Dus ik fietste door en de pijn werd almaar erger en erger. Ik kon mijn stuur niet meer zo goed vasthouden, maar even mijn stuur loslaten hielp ook niet. Dat deed misschien nog wel meer pijn.


Het frustreerde mij enorm en ik verviel even in mijn oude patroon. Ik werd boos en had in gedachten mijn mountainbike al op marktplaats staan. Weg met dat ding. Dat ging ook al niet meer.


Zo’n 14 jaar geleden werd er bij mij artritis en artrose vastgesteld. Vooral in mijn polsen en enkels. Hardlopen ging op een gegeven moment echt niet meer, maar ook een HIIT-training was geen optie. De dingen die ik qua sporten echt leuk vind om te doen, kunnen niet meer. De mountainbike was de afgelopen jaren echt een uitkomst. Maar vandaag dus even niet.


Een huilbui en even relativeren met de allerleukste later zet ik de mountainbike nog niet op marktplaats. De pijn wordt straks weer minderen dan gaat het weer een stuk beter. Frustrerend is het af en toe wel. Gelukkig zijn er nog heel veel dingen die ik wel kan doen en waar ik ook erg blij van word. Dat zijn dan ook de zaken waar ik mij op focus.


Ik wilde dit graag delen omdat ik weet dat er heel veel anderen zijn die ook met dit soort pijnen te maken hebben en daardoor worden belemmerd in hun dagelijkse leven. Misschien niet door artritis of artrose, maar door een andere oorzaak. Weet dat je niet de enige bent.


Ik hoop dat je, net als ik, kunt gaan kijken naar alles wat er wel mogelijk is! Liefs voor jou

Zhineng Qigong oefeningen

Sinds 2002 beoefen ik de mooie Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong en vanaf 2010 begon ik met de verschillende opleidingen. Inmiddels mag ik al heel veel jaren lesgeven. Na een paar jaar pauze, starten er weer nieuwe groepslessen. Dit keer online via Zoom (in ieder geval voorlopig). Iedere woensdagochtend om 9.30 uur kun je meedoen. Wil je meer weten over Zhineng Qigong en de lessen? Kijk dan vooral even via deze link.

Bij deze deel ik alvast een hele relaxte oefening. Deze werkt erg goed voor meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam.

Voor de Engelse versie klik je hier.

Ik ga weer verder met de studie. Daar waar ik even dacht dat het wel klaar was, kwam ik toch weer een opleiding tegen die ik heel graag wilde doen. Die echt heel erg goed past bij wat ik tot nu toe heb gedaan. Nog meer de verdieping in. Ik hou ervan! Dit is mooi voor mijzelf, maar zeker ook voor mijn cliënten.


Begin april start ik met de opleiding tot natuurvoedingsadviseur en kruidengeneeskunde. Machtig interessant. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in. Dit is een mooie kers op de taart.


Wist je dat ik afgelopen januari mijn diploma mocht ontvangen voor de opleiding tot orthomoleculair therapeut? Best een beetje trots op!


Je kunt bij mij terecht voor voedingsadvies. Niet alleen om af te vallen, maar vooral ook voor meer energie, minder hormonale klachten, minder hoofdpijn en minder buikklachten. Meer weten? Lees verder

Book in the Grass

mijn favoriete supplement van dit moment

Schussler zout nr. 7 van Pfluger

Het slikken van supplementen staat regelmatig ter discussie. Ik ben voor het slikken van supplementen, omdat wij niet alles wat wij nodig hebben uit onze voeding kunnen halen. Tegenwoordig sowieso niet meer.


En uiteraard is het niet de bedoeling dat je zomaar wat supplementen gaat slikken. Een bloedonderzoek bij een (orthomoleculair)arts kan uitsluitsel geven. Ook is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar welk supplementenmerk het beste voor je is. Goedkoop is in het geval van supplementen helaas vaak duurkoop. Het hoeft gelukkig ook niet extreem duur te zijn.

Alternative medicine, naturopath and dietary supplement
Lined Wireframe Landscape Frame

Er zijn zeker goed betaalbare supplementen te koop van een goede kwaliteit.


Ik deel graag dit supplement met je omdat het voor mij ontzettend goed werkt voor verschillende klachten. Wellicht dat het ook iets voor jou kan betekenen.


Schussler zout nr. 7 Magnesium Phosphoricum werkt erg goed bij plots optredende, stekende, borende en krampachtige pijnen. Ook erg fijn bij menstruatiepijnen.

Werkt goed bij stress en wanneer je je niet goed kunt ontspannen of wanneer je spanning (negatieve gedachten) niet goed los kunt laten.

Werkt tevens erg goed bij opkomende migraine.


Heb je last van menstruatiekrampen, migraine of veel spanning? Kook dan wat water en los er 10 pilletjes in op. Dit water zo warm mogelijk opdrinken. Erg fijn om dit voor het slapen te doen.

Alternative medicine, naturopath and dietary supplement
Lined Wireframe Landscape Frame

Dankjewel!

Wat fijn dat je weer langs bent gekomen om dit blog te lezen.

Ik waardeer het dat je de moeite neemt om een kijkje te komen nemen.

Ik hoop dan ook dat ik je heb kunnen inspireren.


En laat je mij nog even weten wat je van de geheel vernieuwde site vindt?

Verander je energie, verander je leven

liftyourenergy@gmail.com© 2023 Lift Your Energy. All rights reserved