voedingsadvies Hengelo, orthomoleculair therapeut Hengelo, Linda Smit Hengelo,  natuurvoedingsadviseur Linda Smit Hengelo, dieet, afvallen, gezond eten,

gezond leven betekent niet alleen "naar de dokter gaan als je je niet goed voelt".

Een optimale gezondheid

Wat betekent gezondheid voor jou? Wat denk je dat je zou moeten doen voor een optimale gezondheid? En misschien wel belangrijker, wat zou je er voor WILLEN doen? Wat zou jij ervoor over hebben om zo optimaal gezond mogelijk te zijn/worden?

Waarom ik dit vraag? Omdat ik in de loop der jaren anders ben gaan denken over gezondheid. In het verleden dacht ik er niet zo over na en ik dacht er al helemaal niet over na of ik misschien zelf wel invloed zou kunnen hebben op mijn gezondheid. Mijn idee was altijd dat als ik ziek was, dat ik dan naar de dokter ging en medicijnen kreeg. Dan ging het over en kon ik weer verder.

Toen ik een burn-out kreeg, kreeg ik medicijnen (zwaar verslavende medicijnen achteraf gezien, al heb ik daar gelukkig geen last van ondervonden). En toen ik de diagnose artrose/artritis kreeg werd mij vertelt dat ik er mee moest leren leven en wel pijnstillers kon krijgen. Ik was toen begin 30 en dacht bij mijzelf "stel dat ik 85 word, dan moet ik 55 jaar lang medicijnen gaan slikken". Dat ging 'm niet worden. Ik besloot op onderzoek uit te gaan en te kijken wat voeding voor mij kon doen. Ergens had ik iets gelezen over voeding toen ik zocht op artrose en ik vond dat ik dat verder moest onderzoeken. Daar begon het balletje te rollen.

Inmiddels zijn we jaren verder en heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van voeding, supplementen en algemene gezondheid. Nu weet ik welke voedingsmiddelen een positieve en negatieve invloed hebben op de artrose en artritis, maar ook op mijn energie en mijn hormonen bijvoorbeeld. Dat weet ik niet alleen omdat ik dat in een boekje heb gelezen. Dat weet ik omdat ik dat aan den lijve ondervind.

Vooropgesteld dat ik het fijn vind dat ik bij een arts terecht kan en eventueel medicijnen kan krijgen als dat nodig is, vind ik het gek dat ik tot nu toe nog geen enkele arts ben tegengekomen (ze zullen er ongetwijfeld wel zijn), die naast eventuele medicijnen kijkt naar voeding en/of supplementen, naar beweging en ontspanning. Als het al wordt genoemd dan is het tussen neus en lippen door. Ik ben nog geen arts tegengekomen die het belang van gezonde voeding, eventueel supplementen, beweging en ontspanning benadrukt.

Ik vind het jammer dat er weinig wordt gekeken naar wat je kunt doen om zo optimaal gezond mogelijk te worden/blijven en daarbij dus zoveel mogelijk te doen om ziek worden te voorkomen. Gelukkig staan er steeds meer mensen op om zich daarop te richten. Ook ik heb het mijn missie gemaakt om te kijken naar hoe we zo gezond mogelijk door het leven kunnen gaan. Daarbij kijk ik naar de mens die tegenover mij zit. Wat zijn de mogelijkheden, wat wil diegene zelf, wat is haalbaar?

Zo optimaal gezond mogelijk leven is helaas geen garantie dat je nooit ziek zult worden. Het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt, dat je overall fitter bent, energieker, gezonder, stralender en blijer. Een "risico" dat ik graag wil nemen ;-)

Flat-lay Photography of Vegetable Salad on Plate

Voeding

Gezond eten betekent gelukkig niet alleen maar knagen op een wortel. Daar wordt niemand gelukkig van. Gezond eten kan ontzettend lekker zijn.

Ik kijk graag met je mee wat past bij jou en jouw leven. Naar wat haalbaar is.

Capsules with Fresh Vegetables on White Background

Supplementen

Supplementen horen wat mij betreft echt bij een gezonde leefstijl. Uiteraard mag ieder voor zich dat bepalen. Ik deel er graag meer over.


Laat mij met je mee kijken welke supplementen jouw lichaam nodig heeft.

Spring fashion and lifestyle

Leefstijl

Optimaal gezond leven betekent niet alleen gezond eten en supplementen nemen. Het is een leefstijl.


Het is ook mindset, beweging, ontspanning. Wat heb je nodig?

De orthomoleculair therapeut die naar je luistert

Of je nu af wilt vallen, je hormonen meer in balans wilt hebben, je buikklachten (PDS, obstipatie, lucht in je buik enz) of meer energie wilt. Met de juiste voeding kun je dat grotendeels bereiken en ik kan je daar bij helpen.


Als we het over een voedingsconsult hebben, denken de meeste mensen vaak dat ze te horen krijgen dat ze “niets” meer mogen eten en weer een dieet moeten gaan volgen. Niet bij mij!


De focus is bij een eenmalig consult of traject altijd gericht op goed in je vel zitten en hoog/hoger in je energie komen. Dat je je (weer) lekker voelt. Dat je over het algemeen meer energie hebt. Dat je meer zelfvertrouwen hebt en dat je buikgebied prettiger voelt van binnen bijvoorbeeld.


Wanneer je je gaat richten op hoe je je wilt voelen, wordt het veel makkelijker om de “juiste” keuzes te maken. Je wordt je veel bewuster van wat je allemaal in je mond stopt als je je gaat richten op het gevoel dat je wilt bereiken. Dus geen getalletjes op de weegschaal. Die kunnen best handig zijn als je veel wilt afvallen, maar die vertellen niets over hoe jij je voelt.


Je kunt wel ik weet niet hoeveel kilo’s afvallen en eindelijk het streefgewicht bereiken wat jij voor ogen had, maar als je je dan ellendig voelt omdat je een totaal gebrek aan energie hebt, heb je volgens mij niet bereikt wat je eigenlijk had gewild…


Of je nu bij mij komt omdat je wilt afvallen of meer energie wilt of je hormonen meer in balans wilt hebben of af wilt van je buikklachten (denk aan een opgeblazen buik, pds, obstipatie enz), mijn eerste vraag is altijd hetzelfde: “Wat is je doel en hoe zal je je voelen als je dat doel hebt bereikt?”.

Linda Smit Hengelo, orthomoleculair therapeut Hengelo, voedingsadvies, Natuurvoedingsadviseur Hengelo, afvallen, dieet,  gezonde voeding, fytotherapie, kruidenleer, kruidengeneeskunde, lekker in je vel met gezonde voeding, hormoon balans
Women Having a Conversation

Ik kijk dus niet zozeer naar of je af wilt vallen of aan wilt komen, maar vooral naar hoe jij je wilt voelen. Ik zal dan ook geen dieet voorschrijven (alleen in uitzonderlijke gevallen) en ik zal je ook niet vertellen dat je bepaalde dingen niet meer mag eten. Van mij mag je alles eten, maar ik ben er van overtuigd dat wanneer jouw doel duidelijk is (jouw waarom, hoe jij je wilt voelen) dat je dan op den duur (bijna) als vanzelf de betere keuzes gaat maken.


Een eerste consult duurt 60 tot 90 minuten.

Voorafgaand aan dit consult wil ik graag dat je een voedingsdagboekje bijhoudt van 5 dagen. Tevens stuur ik je een vragenlijst die ik graag net als het voedingsdagboekje graag voor het consult wil ontvangen. Dit zullen we dan uitgebreid bespreken tijdens het consult. Ook geef ik je tijdens het consult verschillende tips en tricks die je kunt gaan toepassen in de weken die er op volgen.


Na ongeveer 4 weken volgt een tweede consult waarin we uitgebreid zullen bespreken hoe het de voorgaande weken is gegaan. Gaat het goed of is er hier en daar nog verbetering nodig? Ook gaan we kijken of het nodig is om nog een vervolgafspraak in te plannen.

Meestal zijn er in totaal 3 à 4 afspraken nodig voor het meest optimale resultaat.


Kosten eerste consult € 75,00

Kosten vervolgconsult € 45,00


De consulten kunnen bij mij in de praktijk of via Zoom (of telefonisch).

Ik wil een afspraak maken

AanbevelingenIk heb zulke lieve berichten mogen ontvangen van verschillende cliënten. Met trots deel ik er een paar.

Fresh Healthy Salad

Good food, good mood

3 tips voor een gezonder eetpatroon

green smoothie

Groente groente groente groente

Eet 400 tot 500 gram groente per dag. Je lichaam wordt hier superblij van.

Selection of healthy fat sources

Eet voldoende vetten en eiwitten

Job Hunting for Fresh Graduates

Employment guide published in the SBU Alumni Linkage

Gezonde vetten en eiwitten zijn echt onmisbaar. Eet ze elke dag.

Selection of bad sources carbohydrates

Eet de juiste koolhydraten

Je hebt koolhydraten nodig, maar dan wel de juiste. Ik leg het hieronder uit.

Een korte uitleg over de bovengenoemde tips. Groente zou je basis moeten zijn in je eetpatroon. We eten het vaak veel te weinig en dat is jammer, want we zouden ons zoveel beter kunnen voelen als we wat meer groente zouden eten. Verdeel de 400 tot 500 gram over de dag zodat je niet in de avond nog alle groente moet eten. Start bijvoorbeeld met een groene smoothie, een verse soep of een omelet met groente erbij. Neem bij je maaltijd wat rauwkost (voor een betere vertering) en kies in de avond voor bijvoorbeeld gewokte en gestoomde groente.


Eet daarnaast zo gezegd de juiste vetten en eiwitten. We zijn een beetje bang geworden voor vet, maar dat hoeft niet. We hebben vetten nodig. Vet verbrand vet. Moeten we wel de juiste vetten eten. Zoals de vetten in (ongebrande, ongezouten) noten, zaden en pitten of een goede olijfolie, avocado of vette vis.


En als laatste de koolhydraten. We kunnen niet zonder koolhydraten. We hebben ze nodig, want ons kacheltje moet wel branden. We kiezen alleen vaak voor snelle koolhydraten terwijl we beter voor de complexere koolhydraten kunnen gaan.Kies bijvoorbeeld voor volkoren producten of spelt. Vervang je boterham (cracker, beschuit) eens voor een zuurdesem boterham of maak jezelf een lekkere salade. Maak in plaats van spaghetti eens courgetti.


Experimenteer met je maaltijden. Google is in het geval van recepten je grote vriend. Maak van je maaltijden een feestje. Dat kan ook heel erg goed als je gezondere keuzes maakt, echt waar!

Verander je energie, verander je leven

liftyourenergy@gmail.com© 2023 Lift Your Energy. All rights reserved